24 D'OCTUBRE - VAGA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC

Des de l'AMPA de l'EBM Moisès ens fem ressò del Manifest de rebuig a la LOMCE el·laborada per AMPA's en Moviment:


MANIFEST DE REBUIG A LA LLEI LOMCE

AMPA's EN MOVIMENT informa :

L'any passat es va crear una entitat a Terrassa anomenada AMPA's EN MOVIMENT, que agrupa diferents AMPA's de Terrassa, dedicada específicament a la defensa de la qualitat de l'ensenyament amb l' objectiu d'informar, sumar esforços i realitzar accions contra les retallades i altres mesures que garanteixin una educació pública de qualitat.


Aquest moviment informa que s'ha aprovat la llei LOMCE (ley orgánica para la mejora de la calidad educativa) i que serà d'aplicació ja el curs vinent i que afectarà greument a la qualitat de Aquesta llei serà la setena reforma educativa de la democràcia, ha generat el rebuig de la comunitat educativa, sindicats, partits polítics, AMPA's i altres associacions. Des d´AMPA's EN MOVIMENT ens sumem a aquest rebuig pels següents motius:

  1. Adéu a la immersió lingüística: s´estableix el castellà com a llengua vehicular en tot l' estat. El català és relegat a matèria d'especialitat ( al mateix nivell que educació física, per exemple).
  2. Control de l´estat: el govern central decidirà sobre les assignatures troncals( castellà, matemàtiques, ciències i idiomes, es a dir un 65% dels continguts). S'ignora la llei d'educació de Catalunya i trasllada la major part del cost de la reforma a les comunitats.
  3. La religió catòlica guanya pes: Aquesta assignatura passa a ser matèria d'especialitat, contarà per a la nota mitja i s'equipara en hores a la mitja del centre.
  4. Revàlides a superar encara que es tingui el curs aprovat: Serà necessari superar varies proves, amb el control dels continguts i de les proves per part del Ministerio de Educación, per passar de curs i obtenció dels títols de la ESO i el Batxillerat.
  5. Alumnes segregats als 15 anys: Els alumnes amb dificultats que, segons els professors, no tinguin possibilitat d'avançar a la ESO passaran a un nou cicle: la formació professional bàsica que no dóna accés directe a la FP secundària.
  6. Escola menys participativa: el consell escolar passa a ser òrgan consultiu, així que els pares i mares perden força en la presa de decisions de l'escola.
  7. Canvi en el model de direcció: Els directors podran contractar directament a professors, s´eliminarà per tant el principi d’igualtat i de transparència dels llocs públics .
  8. Docents amb més alumnes per classe: s´augmenta horari lectiu del professorat i ràtio d'alumnes 
  9. Ajudes i terreny públic a l´escola concertada, separació per sexes respatllada, etc.

El dia 24 d'octubre hi ha convocada una vaga de tota la comunitat educativa en contra de la LOMCE, ens solidaritzem amb aquesta vaga i demanem el màxim suport de les famílies.


NO ÉS UNA ALTRE LLEI, ÉS UN CANVI DE MODEL QUE POSA EN PERILL L’ESCOLA PÚBLICA!

ELS NOSTRES ESTUDIANTS SÓN LA NOSTRA PRIORITAT I LLUITAR PER AL SEU DRET A L’EDUCACIÓ ÉS EL NOSTRE DEURE

AMPA's EN MOVIMENT TERRASSA